25.03

Запорізький Автомобілебудівний Завод запустив виробництво нового автобуса

Український автовиробник, Запорізький Автомобілебудівний Завод, розширює асортимент продукції, що випускається і починає виробництво нового автобуса малого класу - ЗАЗ А08. Новинка стає логічним продовженням модельного ряду автобусів, що вже випускаються, серед яких вже є автобус малого класу ЗАЗ А07 і автобус середнього класу ЗАЗ А10. Модель ЗАЗ А08 дозволить в першу чергу задовольнити попит клієнтів на техніку, передбачену для експлуатації на приміських маршрутах, а також буде доступний і в шкільній модифікації.

 

 

Новинка побудована на базі шасі Asia Star тоді як конструкція кузова стала результатом власних розробок українського автовиробника. Автобус ЗАЗ А08 оснащується сучасним турбодизельним двигуном виробника силових агрегатів Weichai робочим об'ємом 3 л, потужністю 103 к.с. при 3000 об/хв і крутним моментом 400 Нм. Двигун, що відповідає екологічному стандарту Євро-5, агрегатується з п’ятиступеневою КПП. З інших конструктивних характеристик: кермо з гідропідсилювачем, двоконтурна пневматична гальмівна система від Knorr - Bremse / Wabco, ABS і ESP. Салон нового автобуса, в оздобленні якого використані антивандальні матеріали, дозволяє з комфортом перевозити 28 пасажирів, а загальна місткість салону становить 43 пасажири. Також в якості стандартного обладнання встановлено автономний обігрівач, а в якості опції доступний кондиціонер салону. Габаритні розміри 7760/2430/2990 (Д/Ш/В) забезпечують комфортну експлуатацію, а колісна база в 3800 мм, в конструкції якої на передній осі використані залежні підвіски на двох полуелептіческіх ресорах з стабілізатором поперечної стійкості і двома амортизаторами, а на задній залежні підвіски на двох полуеліптичних ресорах з стабілізатором поперечної стійкості і амортизаторами, забезпечують достатній рівень комфорту пасажирам, а водієві дозволяє не перейматись за якість дорожнього покриття.

 

 

З метою вивчення попиту на новинку, у якої безумовно є всі шанси замінити застарілий автобусний парк українських міст, новий автобус ЗАЗ А08 буде презентовано в рамках виставки "City Trans Ukraine - 2019 "в Києві на території НСК" Олімпійський "(м. Про лимпийского) в Холі Чемпіонів 28 і 29 березня і буде реалізовуватись через дилерську мережу" Юніверсал Мотор з Груп "по всій території України.

 

Подробиці і деталі про новинку можна дізнатися на сайті bus-truck.com.ua і по телефону: 0800 339 129 (дзвінки на територі орії України безкоштовні).